?

Kan jeg være gravid?

Kvinne 20 . 13 April 2020
Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex for første gang for 4 uker siden i dag. Jeg er litt bekymret at jeg er gravid. Den jeg gjorde det med, sa at han brukte kondom: jeg så ikke at han tok det på men stoler såpass på at han gjorde det. Det har nå gått 2 uker siden jeg skulle hatt mensen og jeg har fortsatt ikke fått det. Tok en test i går hvor jeg fikk en litt svak strek sammen med en sterk strek. Tok igjen i dag men da fikk jeg ikke opp noe. Hva betyr dette? Burde jeg sjekke igjen med en annen type test, eller vente litt med å teste igjen?

Kvinne (20)
Helsesykepleieren svarer
Hei

En graviditetstest regnes som sikker når det har gått tre uker etter det aktuelle samleie. Ettersom du har tatt test som viser først svak positiv og deretter negativ, vil jeg råde deg til å ta en ny test om et par dager. Det sikreste er å ta test på morgenurinen. En kondom kan sprekke, også uten at det merkes.

Dersom testen er positiv, kan du bestille time hos helsesykepleier dersom du ønsker å snakke med noen (Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune). Er testen negativ, kan du bestille time for prevensjonsveiledning hvis du ønsker det.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?